Start BlueSky Coaching

Waar een deur dicht gaat, gaat een nieuwe deur weer open. Er is altijd een andere keuze mogelijk!

Mijn nieuwe deuren zijn geopend, na een voorbereidingsfase ben ik officieel gestart als loopbaancoach. Vanuit mijn praktijk begeleid ik professionals bij werkgerelateerde hulpvraagstukken zoals bijvoorbeeld regie nemen en houden, burn-out en stresspreventie en nazorg, zingeving en het vinden van een meest passende loopbaan.

Wat een feest, ik kijk ernaar uit om nieuwe ontmoetingen aan te gaan, want ik hou van mensen, van persoonlijke en diepgaande gesprekken, van ontwikkeling en zelfstandigheid.

Wist jij dat ik zelf nog niet zo lang geleden van koers ben veranderd?

De start van mijn ontwikkeling als professioneel coach is begonnen wanneer ik boventallig ben geraakt in mijn functie als product- en procesmanager bij een lokale Rabobank. Wat mij betreft een enorm geluk bij een ongeluk. Het was voor mij een keuzemoment om stil te staan om verder te kunnen.
Voor mijn boventalligheid had ik nog niet echt stilgestaan bij het feit wat ik na deze functie zou kunnen doen. En een stapje verder, deze gouden kooi verlaten had ik nog nooit overwogen….

Na 17 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt waar vele ontwikkelingsmogelijkheden waren, werd ik boventallig in mijn functie, waarbinnen ik de afgelopen 5 jaar had gewerkt. Ik was op identiteitsniveau verbonden aan mijn werkgever en werkte dag in dag uit vanuit volle overtuiging voor diens missie. Het vergde nogal wat om echt mijn eigen weg in te slaan. Wie was ik ook alweer? Waar was ik goed in dan behalve mijn huidige werk uitvoeren? Ik had echt geen idee welke kwaliteiten ik meedroeg en nog vele vraagtekens meer, want ik deed in alle bescheidenheid ‘gewoon’ mijn werk. Later kwam ik erachter dat al veel in mijzelf bestond, veelal verstopt in mijn onbewuste. Het enige dat ik hoef te doen is er bewust mee omgaan en een keuze maken om het in te zetten in mijn eigen voordeel.

Om los te raken van mijn functie en plannen op te maken voor wat anders ben ik op bezinningsreis gegaan. Naar een plek waar diverse mensen bijeen komen om onder een strakblauwe lucht allemaal de gelijkwaardigheid en vrede te ervaren, waar veel bewogen wordt om eigenlijk stil te staan bij wat tot nu toe heeft plaatsgevonden en waar nagedacht wordt over de inrichting van een nieuwe toekomst. Voor mij een keerpunt waarop ik heb besloten om verder te gaan buiten de Rabobank organisatie. Iets te doen dat echt bij mij past en waarin ik mijn passie kan beleven. Vanaf dat moment wist ik dat ik mensen ging begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Ik heb mij via SchoolvoorCoaching en Vista Nova ontwikkeld tot StiR gecertificeerd loopbaancoach en bied professionals 3 maandelijkse ontwikkelprogramma’s aan.

Gelukkig heb ik zelf ervaren en ben er diep van overtuigd dat er ALTIJD EEN ANDERE KEUZE MOGELIJK is. Daarbij is het helpend dat je jezelf heel goed kent, de balans opmaakt en ervoor gaat! Durf jij aan de slag te gaan met jouw uitdagingen?